Online betalingen ontvangen zonder een webshop?

Heeft u geen webwinkel? Dan kunt u alsnog uw betalingen via iDEAL regelen. Denk hierbij aan een maatwerk dienst waarvoor u een vooruitbetaling wenst of betalingen waarbij u graag u de hoogte wil worden gehouden. In beide situaties biedt een betaling met iDEAL een klantvriendelijke oplossing.

iDEAL biedt naast de mogelijkheid van “Real-time” betalingen ook nog andere voordelen:

  1. Alle relevante gegevens (bedrag en omschrijving) voor een iDEAL betaling worden door u bepaald. Uw klant kan deze tijdens de betaling niet meer wijzigen. Hierdoor wordt het onmogelijk om een foute betaling uit te voeren. Het resultaat: minder administratieve werkzaamheden.
  2. Betalingen via iDEAL zijn 100% onherroepelijk, dit in tegenstelling tot betalingen met Paypal, Credit Card of de machtiging voor een automatisch incasso.
  3. De status voor een recente betaling staat gelijk ter beschikking. Via de iDEAL portaal bij uw betalingsprovider zijn alle transacties onmiddellijk zichtbaar. Het opsturen van een betaalbewijs behoort tot het verleden en misverstanden worden uitgeschakeld.

Daarnaast zijn er ook voordelen voor de betalende partij. De betaling via iDEAL werkt veilig, gemakkelijk en snel. De betalingsgegevens zijn al ingevuld en de betaler wordt gelijk op de hoogte gebracht van een geslaagde iDEAL betaling. Meer informatie over iDEAL is hier te vinden.

Hoe werkt de betaling via iDEAL zonder webshop?

Speciaal voor uw probleem hebben wij een webformulier ontwikkeld waarmee het mogelijk is om een betaalverzoek via e-mail te versturen.

Betalen via iDEALHet betaalproces bestaat uit vier eenvoudige stappen :

  1. Via het webformulier vult u de gegevens in: het bedrag, een omschrijving, de contactgegevens van de ontvanger en eventueel een bijlage (offerte, factuur of opdrachtbevestiging).
  2. Bij het versturen van het formulier wordt er een e-mailbericht aangemaakt, inclusief een link voor de betaling. De link verwijst naar een pagina waar de gegevens voor de betaling staan. Vervolgens kan ontvanger zelf zijn bank kiezen.
  3. Vanaf deze pagina wordt de betaler doorgestuurd naar de iDEAL pagina waar de betaling veilig kan worden uitgevoerd.
  4. Na de betaling komt de betaler terecht op een bedankpagina en ontvangt u een bericht over de (succesvolle) betaling via de betalingsprovider.

Wat heeft u nodig voor ons iDEAL webformulier?

Naast een hosting provider die PHP en MySQL ondersteunt, heeft u een betalingsprovider nodig. Samen met u zullen we een account aanmaken bij Sisow. Met Sisow is de iDEAL betaling bijzonder voordelig omdat er geen abonnementskosten worden gerekend. U betaald per transactie €0,45 en verder niets. Zijn er in een periode geen transacties, dan heeft u ook geen kosten.

Wanneer u meer informatie wenst vul dan hier even uw gegevens in.